Home » , , » Senarai 10 Jenis Coklat Paling Mahal Di Dunia

Senarai 10 Jenis Coklat Paling Mahal Di Dunia

Written By pensel tajam on Sabtu, 25 Mei 2013 | 11:24

Senarai 10 Jenis Coklat Paling Mahal Di Dunia | Jikalau faktor kewangan bukan halangan bagi kita,tentu kita mampu untuk membeli 10 senarai coklat paling mahal didunia ini.Jom kita lihat....

10.The Aficionado’s Collection of Chocolates


The Aficionado’s Collection of Chocolates

Bar coklat ini menjadi kegembiraan setiap penggemar rokok cerut. Ia dicipta oleh House of Grauer. Coklat ini datang dalam pelbagai perisa, seperti susu,madu lebah, kayu manis atau hazelnut panggang. Setiap bar dibungkus dalam daun cerut, berat lebih kurang setengah pound dan kos $ 275 (743.134 MYR)

9.Michel Cluizel Chocolate

Michel Cluizel Chocolate
Dari pembuat coklat Perancis Michel Cluizel datang coklat kesembilan paling mahal di dunia. Pengeluar terkenal ini dikenali dengan garis bar pelbagai rasa dan berbeza istimewa mereka. Ini pek hadiah paling mahal datang dengan 400 keping coklat buatan tangan dibungkus dalam pakej reka bentuk yang besar. Bahan-bahan yang datang dari sepuluh ladang yang bertaburan di seluruh dunia, beberapa di Amerika Selatan dan beberapa di Afrika.Koko dalam coklat adalah antara 33-98%.Harga satu kotak kira-kira $900 (2,730.10 MYR),atau sekitar $350 (1,061.71 MYR) setiap paun.

8.Delafee Chocolate Truffles with Pure Edible Gold

Delafee Chocolate Truffles with Pure Edible Gold
Delafee terkenal dengan barisan hadiah emas mereka yang indah.Coklat yang sangat berharga ini dijual oleh mereka telah diperbuat daripada biji koko,koko dan kepingan emas 24 karat yang boleh dimakan.Anda perlu mengeluarkan duit sekitar 39 Euro (153.002 MYR) untuk sekotak dua coklat, yang menghasilkan kira-kira $409 (1,240.58 MYR) untuk satu paun.

7.Godiva “G” Collection
Godiva “G” Collection
Ini koleksi yang baru diperkenalkan oleh Godiva memaparkan ciri gula-gula yang diperbuat daripada biji koko dan pelbagai bahan-bahan lain.Kotak yang dibungkus dengan teliti dalam sutera halus yang berkualiti,mempunyai bayangan merah yang terang dan merupakan hadiah yang sempurna untuk seorang wanita.Harga sekitar $500 (1,516.60 MYR) setiap paun.

6.Pierre Marcolini’s Chocolates

Pierre Marcolini’s Chocolates

Dari kilang coklat yang terkenal di Brussels,senarai ke-6 coklat yang paling mahal di dunia.Satu kotak peribadi hidangan pengeluar terbaik ini memerlukan kos lebih kurang $550 (1,668.37 MYR) setiap paun.

5.Criollo by Richart Chocolates

Criollo by Richart Chocolates
Produk-produk yang paling mahal dijual oleh Richart Chocolates adalah dalam lingkungan $700 (2,123.41 MYR) setiap paun,walaupun yang paling murah boleh didapati. The Criollos diperbuat daripada koko dari rantau Chuao di Venezuela,sebuah negara yang dikatakan mempunyai koko yang terbaik di dunia.Ini coklat cemerlang dalam rasa penuh dan kompleks dan akan meresapi mulut anda dengan kekayaan pahit lagi manis.

4.Gold and Diamond Chocolates by Cocoa Gourmet

Gold and Diamond Chocolates by Cocoa Gourmet
Bar coklat Royal Collection ini dikeluarkan oleh Cocoa Gourmet menawarkan perak sebenar,emas dan coklat berlian. Mereka bukan sahaja akan memenuhi keinginan coklat pada anda, tetapi juga memenuhi citarasa mewah anda. Kotak mempunyai 12 keping, semua dibungkus dalam logam yang boleh dimakan, 4 emas, 4 perak dan 4 berlian. Setiap coklat mempunyai lapisan lembut Swiss yang dibekukan. Logam yang boleh dimakan dan telah disahkan mengikut piawaian antarabangsa dalam industri makanan.Kotak yang berharga $1,250 (3,793.49 MYR),iaitu kira-kira $790 (2,397.48 MYR) untuk satu paun.

3.Noka Vintages Collection

Noka Vintages Collection
Hidangan lazat ini dibuat dari koko tulen yang diperolehi daripada ladang-ladang di Trinidad, Venezuela,Ivory Coast dan Ecuador.Coklat adalah tulen,dengan benar-benar tiada penambahan perisa tiruan atau pengemulsi. Satu paun coklat Noka vintages sekitar $850 (2,578.23 MYR).

2.Chocopologie by Fritz Knipschildt
Chocopologie by Fritz Knipschildt
Dicipta oleh pembuat coklat yang terkenal dari Connecticut ini bermula sejak dari 1999.Ia dibuat daripada Cendawan terbaik dan biji koko yang terbaik,dan hanya boleh didapati melalui permintaan.Satu paun Chocopologie adalah sekitar $2600 (7,886.32 MYR)

1.Swarovski-studded chocolates by Harrods

Swarovski-studded chocolates by Harrods

Coklat ini adalah antara hadiah yang paling mewah dan yang paling mahal di dunia. Satu kotak menelan kos kira-kira $10,000 (30,332.00 MYR), mengandungi 49 keping,ini disemat dengan kristal Swarovski dan dibalut tangan dengan sutera India. Kotak ini juga mempunyai platinum dan lapisan emas.Setiap keping di dalam kotak yang empuk dengan bunga kristal.

via : biggone

0 comments:

Catat Ulasan

Menarik Di Busuk

-->